Pihenés OTDK előadás után

2019-02-23 15:39:42
Szerző: Miklós

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karához közel található a Margit-sziget, amely tavasszal remek sétálási lehetőséget biztosít.

 

A kimerítő előadás és megpróbáltatás után és kis feltöltődésre ad lehetőséget a Margit-sziget, amelyet a 19-es villamossal (amelyre az egyetem előtt lehet felszállni) lehet megközelíteni. pontos útvonalterv ide kattintva


Egy kis kiegészítő ismeretanyag:

A Margit-sziget a Duna egyik szigete Budapest területén, Margitsziget néven (egybeírva) a főváros egyik városrészét alkotja. 2013. július 20-ig Budapest XIII. kerületéhez tartozott, azóta a főváros közvetlen igazgatása alá tartozik.


Néhány szállodát, vendéglátó-ipari egységet, sportlétesítményt illetve a Margit-szigeti víztornyot leszámítva épület nincs rajta, mivel az egész sziget tulajdonképpen egy hatalmas park, voltaképpen a fővárosiak óriási parkja középkori szakrális építészeti emlékekkel, szoborsétányokkal, kisebb tavakkal. A gépjárműforgalom – autóbuszok és taxik kivételével – tilos, várakozásra az Árpád hídról megközelíthető parkoló szolgál. A 2011-es népszámlálás szerint a sziget lakónépessége 3 fő volt, a lakások száma pedig 3.

[Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Margit-sziget]

 

<< Vissza a bejegyzésekhez